Време за разговор“ (Время Беседы“) – първият видеокаст на чужд език

...
Време за разговор“ (Время Беседы“) – първият видеокаст на чужд език
Коментари Харесай

„Време за разговор“ – първият чуждоезичен видеокаст на Радио България

„ Време за диалог “ („ Время Беседы “) – първият видеокаст на непознат език на Радио България, е към този момент факт. Продукцията е на съветски език със надписи на български, създател е Георгий Каиш – бесарабски българин от Молдова, студент в България.

„ Время Беседы “е насочен към младежи от разнообразни националности, които живеят, учат или работят в България, както и към наши сънародници от българските общности в Молдова, Украйна, Русия и други Те са и съществени участници в продукцията.

Ключово място във видеопоредицата заема тематиката „ България “: по какъв начин, къде и с какво се забавляват младежите от Молдова, Украйна, Русия, които живеят, учат или работят у нас, какво от българската просвета и метод на живот им харесва, какво ги озадачава или пък нервира, по какъв начин почиват, къде обичат да вървят по време на почивка, с какви компликации се сблъскват, по какъв начин правят оценка образованието в България, по какъв начин поддържат връзка с българските си сътрудници и така нататък Видеокастът, чиято съществена версия е на съветски език (с опция за надписи на български и други езици), залага на непринудения диалог сред отворени за света и неговите провокации младежи. Всеки епизод има съществена концепция, която минава през диалога, а в края се „ компресира “ до къса и запаметяваща се фраза.

Авторът е бесарабски българин. " Молдова е моята татковина, България ми е прародина ", споделя той. Завършил Теоретичния колеж „ Иван Вазов “ в Тараклия, сега Георгий е първокурсник в компетентност „ Международни стопански връзки “ в УНСС. Работил е като водещ, DJ и сценарист в молдовското радио „ Албена “. Там става известен с вечерното интерактивно предаване „ Шоу на 8 этаже “, за коетодиректорът на радио „ Албена “ Владимир Кыльчик споделя, че е било едно от най-популярните и постоянно се е употребило с прелестни мнения.

споделя, че фантазията му е да работи в БНР – „ Радио България “. „ Ще кажете, че това е прекомерно самонадеяно, само че няма граница за моето старание и предпочитание да стана част от Вашето радио, “ са думите, с които Георгий се обръща към „ Радио България “. " Така е, няма граници ", споделя основният редактор Красимир Мартинов. И подкастът „ Време за диалог “ към този момент е реалност. може да видите на  страницата на Радио България, както и в.  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР